Mezobotoxul este una din cele mai recente tehnici de rejuvenare a fetei si de ameliorare a ridurilor fine.

Procedura consta in diluarea unei mici cantitati de botox in solutii bazate pe agenti de hidratare a pielii, vitamine si minerale, cum ar fi Jalupro. Aceasta combinatie este introdusa in piele prin metoda clasica a mezoterapiei, pentru a obtine un efect de umplere si reducerea ridurilor fine, superficiale. Aceste riduri sunt date de atasamentul unor mici fibre musculare la piele, ce prin contractii fiziologice creeaza linii fine, ce nu pot fi tratate prin nici o alta metoda. Acest tratament este, de exemplu, foarte eficient la nivelul gatului, decolteului, dosul mainilor, zone al caror aspect nu poate fi imbunatatit decat prin mezoterapie. Mezobotoxul este un tratament foarte eficace in tratarea ridurilor fine de la nivelul fruntii, de sub ochi, obraji sau partea inferioara a fetei, putand fi folosit, daca e necesar ,oriunde la nivelul corpului, daca pielea este suficient de elastica.

Micile cantitati de botox care se folosesc in aceaste tehnica nu vor duce la asa numitul aspect inghetat al fetei “frozen look”, ci vor actiona doar asupra muschilor superficiali din piele, raspunzatori de aparitia ridurilor fine, pacientul putandu-si misca toti muschii fetei, fara nici o modificare de expresie. Pentru tratarea liniilor de la coada ochiului sau de pe frunte, se recomanda totusi un tratament clasic cu Botox, ce implica doze mai mari si este total diferit de MezoBotox.

De obicei, tratamentul presupune o cura de 4 pana la 6 tratamente, efectuate la interval de 2 saptamani, iar efectul obtinut se mentine intre 6 si 12 luni, in functie de problemele pentru care apeleaza la aceata metoda, de varsta pacientului si expunerea solara in decursul primului an.

Prin aceasta tehnica, botoxul este injectat in stratul superficial al pielii si nu in muschi, ca in cazul ridurilor din jurul ochilor, a fruntii sau intre sprincene, iar concentratia botoxului folosit in acest caz este de 5 pana la 10 ori mai mica decit la un tratament clasic.

Tratamentul intregii fete cu MezoBotox si asocierea tratamentului clasic cu Botox, vor crea un efect de minilifting, ameliorand semnificativ ridurile de pe frunte si cele din jurul ochilor.

MezoBotoxul nu este un tratament dureros si pentru a preintampina orice disconfort se poate folosi inainte de procedura, o crema cu anestezic si aplicatii cu gheata dupa tratament. Acest tip de tratament, nu necesita timp de vindecare sau repaos, putand fi facut la orice ora sau in orice zi.

MezoBotoxul nu este un tratament care se adreseaza exclusiv ridurilor fine, un alt efect al unei astfel de interventii fiind scaderea secretiei de sebum, prin actiune directa pe glandele sebacee de la nivelul pielii si diminuarea porilor, conferind un aspect mai fin, mai stralucitor, fiind indicat si persoanelor cu acnee vulgara, la care s-au obtinut rezultate pozitive.

Mezobotox

Procedura consta in diluarea unei mici cantitati de botox in solutii bazate pe agenti de hidratare a pielii, vitamine si minerale, cum ar fi Jalupro.

Tags: Mezobotox