Ce este Dermapen?

 

Dermapen este un dispozitiv medical format din doua parti: o piesa electrica de mana, conectata la o sursa de energie si un dispozitiv de unica folosinta format din douasprezece microace dispuse in forma de cerc. Cand dispozitivul este conectat la sursa de energie, aceste ace oscileaza foarte rapid si patrund in piele la o adancime care poate fi presetata in functie de scopul urmarit si zona care trebuie tratata, cu o viteza care, de asemenea, poate fi presetata. 

 

Ce poate face Dermapenul ?

Vrei sa ai un ten stralucitor, fara pori dilatati, riduri sau cicatrici? Atunci Terapia Micro-Needling (mai cunoscut ca Dermapen) poate fi solutia pentru tine.

Tratamentul Micro Needling are rezultate remarcabile în rejuvenare, tonifiere, diminuarea ridurilor fine sau a cicatricilor. Acest tratament presupune utilizarea unui dispozitiv cu 12 ace foarte fine de unica folosinta, care genereaza între 220 si 900 de microcanale/secund? pe suprafata tratata. Aceasta duce la sinteza crescuta de colagen si elastina pentru a repara leziunile create. Concomitent se aplica pe piele un cocktail de substante care astfel, prin microcanalele formate, patrund mai usor în profunzime, potentând efectul terapiei.

Adâncimea de patrundere a acelor în piele variaza între 0,25 – 2,5 mm, în functie de zona tratata.

Cum decurge procedura?

Pe fata curata se aplica o crema anestezica (daca este nevoie), care se îndeparteaza dupa 15 – 20 minute. Se dezinfecteaza zona care se trateaza si se începe procedura propriu-zisa. Dispozitivul cu microace se misca circular sau liniar pe fata, concomitent cu aplicarea substantelor de tratament. Procedura dureaza în medie 30 minute.

Dupa încheierea procedurii, tenul este rosu, inflamat, iritate care dispare în câteva ore pâna la o zi.

În functie de zona tratata si complexitatea afectiunii, numarul de sedinte necesare unui tratament complet variaza.

 

Cand este indicat Dermapen?

Dermapen se foloseste pentru:

  • Reintinerirea tenului – diminueaza ridurile, confera pielii elasticitate si suport
  • Diminuarea petelor de la nivelul fetei, cum ar fi melasma, lentigine sau modificari pigmentare postinflamatorii
  • Imbunatatirea aspectului cicatricelor postacnee, dar si postoperatorii sau de alta natura
  • Tratamentul acneei
  • Imbunatatirea aspectului vergeturilor
  • Diminuarea cearcanelor