Terapia Vampir-PRP

Tratament revolutionar datorita faptului ca stimuleaza capacitatea organismului de autovindecare si regenerare ducand astfel la formarea unui tesun cutanat mai ferm, mai tanar.

Este o noua abordare care vine in intampinarea pacientilor ce doresc o metoda naturala, sigura pentru rejuvenarea cutanata, aceasta facandu-se cu celule autologe(proprii).

Terapia cu PRP (Platelet Rich Plasma sau Plasma Imbogatita cu Plachete Sangvine) este una din cele mai noi proceduri folosita in medicina si chirurgia estetica pentru regenerarea pielii. Consacrata deja sub denumirea de “Faceliftingul Vampirilor”, tehnica este una simpla, rapida si sigura. Consta in recoltarea de sange venos care prin centrifugare duce la separarea de plasma concentrata in trombocite si factori de crestere implicati in stimularea si formarea de noi fibre de colagen. Plasma obtinuta se activeaza si se reinjecteaza intradermic cu ajutorul unui ac foarte fin.

Studiile stiintifice sprijina utilizarea PRP pentru cresterea in volum si regenerarea tesuturilor, in afara de implicarea in coagularea sangvina, trombocitele elibereaza factori de crestere implicati in autorepararea tisulara ceea ce perminte organismului sa se vindece mai rapid si eficient.

Odata cu trecerea timpului, sinteza de colagen scade si apar sau se accentueaza ridurile si se modifica structura pielii ce isi pierde elasticitatea. Terapia PRP, ce stimuleaza productia de colagen poate contracara acest lucru.

Tratamentul este idea pentru:

  • Intinerirea si regenerarea pielii
  • Diminuarea ridurilor fine
  • Refacerea ferminatii
  • Imbunatatirea aspectului gatului, decolteului, mainilor,
  • Regenerarea parului, petelor pigmentare, porilor dilatati
  • Rejuvenarea pielii uscate si cu elasticitate pierduta

De asemenea, este una dintre putinele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor si celor din jurul gurii. Injectarea PRP se poate aplica cu succes si in rezolvarea cicatricilor postacnee, a cicatricilor postinterventii chirurgicale, posttraumatisme,a vergeturilor recenete sau a plagilor cronice, pentru a grabi vindecarea.

Avantajele metodei

  • Tratamentul se face cu anestezie locala
  • Nu necesita timp de recuperare
  • Produsul injectabil este complet natural si sigur, nu produce alergii sau reactii secundare din partea organismului(fiind un produs propriu)

Intreaga procedura dureaza aproximativ 15 minute, ce necesita doar o anestezie usoara prin crema anestezica ce se lasa sa actioneze aproximativ 45 minute inaintea procedurii pentru un maxim de confort, nu lasa cicatrici ci doar o usoara roseata locala care dispare dupa 1 zi de la tratament..

Consultatia este primul pas pe care trebuie sa il faceti pentru a dori o rejuvenare faciala. Scopul “Terapiei Vampir” (PRP) este de aincetini procesul de imbatranire si de a combate efectele nocive asupra pielii datorate fumatului, expunerii prelungite la razele solare si ultraviolete, obiceiurilor alimentare si diversilor factori toxici.

Sunt necesare 2, maxim trei sedinte spatiate la intervat de 4 saptamani si apoi repetarea procedurii dupa 6 luni sau un an in functie de indicatie.

Terapia vampir se poate asocia si cu alte proceduri estetice minim invazive sau chirurgicale de rejuvenare faciala.