Masajul cu ajutorul betelor de bambus este o terapie nu numai a corpului dar si a sufletului. Înca din cele mai îndepartate timpuri în Asia acest masaj cu bambus a fost asociat cu fericirea, cu forta, cu prosperitatea si tineretea vesnica.
Bambusul, în cultura chineza este o planta ce simbolizeaza energia vitala, longevitate, fertilitate.

Sa ne reamintim cât suntem de supusi stresului, rutinei, poluarii iar toate astea nu fac decât sa ne consume rezervorul de energie secatuind corpul de forta lui vitala, accentuând oboseala si grabind procesul de îmbatrânire a pielii.

Masajul cu bete de bambus este un masaj viguros, un masaj cu urcari în înalt si pravaliri în cascade, este un masaj care energizeaza corpul redându-i echilibrul dintre corp si spirit.

Cum functioneaza?
Betele de bambus sunt special netezite, în diverse marimi în functie de partea corpului pe care se efectueaza masajul. Tehnica aplicata la acest tip de masaj cu bambus este cea de rotire – alunecare – batere – netezire – vibratie care se realizeaza din încheietura mâinii. Terapeutul realizeaza si miscari de presiune care relaxeaza muschii si tonifica tesuturile pielii. Prin miscari rulate, suprafata este drenata eliminându-se astfel toxinele din corp. Acest masaj cu bambus se poate efectua pe toata suprafata corpului, sau numai pe anumite segmente în functie de constitutia fiecarei persoane.

Înainte de începerea masajului, terapeutul va unge cu ulei zona ce trebuie masata, apoi va începe masarea cu batul de bambus, folosind diferite tehnici si miscari de rotire, alunecare, presiune, astfel disparând micro si macro nodulii celulitici. Este un masaj anticelulitic mult mai viguros, cu rezultate mult mai spectaculoase decât cel manual.

Beneficiile masajului cu bambus:

  • Combaterea celulitei;
  • Tonifierea musculaturii;
  • Stimularea si drenarea sistemului limfatic;
  • Detoxifierea organismului;
  • Remodelarea armonioasa a corpului;
  • Detensionarea musculaturii (indicat pentru sportivi si barbati);
  • Alungarea oboselii.

Contraindicatii: varice, boli de piele, tumoare. Nu se efectueaza copiilor!

O sedinta de masaj cu bambus dureaza 75 minute, se recomanda efectuarea a 2-3 sedinte pe saptamâna, timp de o luna efectele se vor vedea înca de la primele sedinte; iar practicat cu regularitate se va obtine garantat eliminarea celulitei si redobândirea unei siluete armonioase.

Tags: masaj bambus