Una dintre cele mai des utilizate forme de combatere a greutatii in exces si a celulitei este terapia cu ventuze pentru masaj.

Aceasta este o forma de tratament cu efecte in profunzime, non-invaziva, cu o vechime de mii de ani, dar adaptata totusi la nevoile si la cerintele de siguranta din ziua de astazi.

Daca terapia clasica se realiza cu ventuze din sticla, de multe ori incalzite, acum s-a trecut la ventuze din silicon medical, care sunt mult mai sigure si mai usor de folosit.

Cum functioneaza terapia cu ventuze

Atunci cand vacuum-ul este aplicat pe suprafata pielii, inversarea presiunii determina celulele de grasime, care formeaza celulita, sa se desparta. Circulatia sangelui este stimulata si ea, iar grasimile si toxinele sunt eliminate odata cu limfa.

Deoarece masajul cu ventuze cauzeaza si o mai rapida eliminare a limfei in exces, toxinele si celulele grase sunt eliminate si ele mai repede. Nu in ultimul rand, pielea profita si ea de pe urma masajului, capatand un aspect mai sanatos.

Atentie, insa, pentru ca masajul cu ventuze prea intens poate cauza si invinetiri ale pielii. Aceasta nu este o problema din punct de vedere medical si efectele benefice raman, dar, din punct de vedere al aspectului, multa lume ar putea sa nu isi doreasca asa ceva.

Spre deosebire de alte tratamente impotriva celulitei, masajul cu ventuze poate sa fie utilizat pentru eliminarea grasimii pe suprafete bine delimitate. Pastilele sau ceaiurile, chiar daca au efecte (desi, de multe ori, nu au), actioneaza in mod general si nu fac decat sa scada eficienta. Ele pot sa elimine celulita dintr-o zona a corpului (de pe abdomen, sa spunem), dar sa nu aiba niciun efect in alta zona (pe coapse).

Masajul cu ventuze poate sa fie insa aplicat pe orice zona doresti, in acest mod asigurandu-te ca vei actiona direct asupra stratului celulitic din zona respectiva a corpului.

Tags: Masaj cu ventuze